Huawei siirtyy superlaitteiden aikaan – käyttäjille halutaan tarjota aidosti kokonaisvaltainen ja elämää helpottava kokemus

Huaweilla nähdään, että jatkossa teknologioiden tulee vastata paremmin käyttäjien tarpeisiin toimimalla saumattomasti yhdessä. Yritys kehittääkin innovatiivisia tapoja, joilla laitteista ja palveluista voidaan luoda yhtenäinen ekosysteemi. Esimerkkinä ajattelusta toimii jo nyt sovelluskauppa Huawei App Gallery.

Huaweilla on tunnistettu, että kuluttajat käyttävät yhä useampia laitteita, mutta niiden toisiinsa yhdistäminen ei ole saumatonta. Siksi tavoitteeksi on nyt asetettu, että Huawein laitteet toimisivat täysin synkronoidusti superlaitteina. 

– Tätä on oikea IoT. Toistaiseksi teknologiaa ei ole saatu mukautumaan käyttäjien tarpeisiin, koska siihen vaaditaan samanaikaisesti kyvykkyyttä laitteilta ja yhteyksiltä, saumatonta yhteistyötä sekä uudenlaisia palvelu-ekosysteemejä, kertoo tohtori Jaime Gonzalo, Huawein VP Consumer Mobile Services.

Hänen mukaansa Huawei ottaa tänä vuonna isoja askelia kohti ”super-liitettävyyttä”. Laitteita voi jatkossa yhdistää toisiinsa touch padin pyyhkäisyllä, erillisen konfiguroinnin tai verkkoyhteyden käyttämisen sijaan. Tulevaisuuden tavoitteena on, että eri laitteiden välillä voi esimerkiksi hakea tietoa ja dokumentteja, lähettää ilmoituksia tai pyyntöjä täysin vapaasti.

– Esimerkiksi matkalle lähtiessä voisit pyytää TV:n kautta Covid-todistuksesi puhelimeen, karttatiedot ja hotellitarjoukset älylaseihin ja pankkitilin saldon älykelloon, Gonzalo esittelee.

App Gallery – lisäarvoa puhelimeen ja PC:lle

Ekosysteemiajattelua edustaa jo tänä päivänä Huawein App Gallery, joka on mahdollista saada myös muihin Android-laitteisiin sekä nyt myös PC:lle. Tämä on suuri muutos, jolla ainoastaan puhelimissa toimineita sovelluksia voi käyttää esimerkiksi tietokoneella. Gonzalo haluaa muistuttaa, että ajoittain nouseva huoli sovellusten saatavuudesta on täysin turha. 

– Kaikki voivat käyttää Huawein laitteita vaivattomasti ja turvallisesti, mutta lisäksi tarjoamme lisäarvoa, kuten esimerkiksi ammattitasoisen kuvankäsittelysovelluksen tai erillisiä lahjoja peleihin. 

Huawein oma, mobiilille suunniteltu hakukone Petal pyrkii myös vähentämään eri sovellusten välillä surffausta ja yksinkertaistamaan laitteiden käyttöä. Hakutulosten lisäksi käyttäjä voi hyödyntää lisäominaisuuksia esimerkiksi kartan käyttöön, matkavarauksiin tai ostosten tekemiseen. 

Kun laitteiden dataa käytetään ristiin, täytyy turvallisuus- ja yksityisyysstandardien olla erityisen korkealla tasolla. Siksi Huawein laitteissa hyödynnetäänkin muista Android-toimittajista tiukempia toimintamalleja, esimerkiksi incognito-käytön ja datan säilyttämisen osalta. 

– Kokonaisuudessa pyrimme luomaan kokemuksen, joka on rikkaampi ja mukavampi, mutta myös turvallisempi, Gonzalo summaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.