Mobiilikoti

Kodeista tulee koko ajan älykkäämpiä, kiitos kehittyvän teknologian. Valaistusta, lukitusta, lämmitystä ja kodin laitteita voi ohjailla älypuhelimella tai tabletilla. Kodissa soivan musiikin valinta käy parilla painalluksella ja samalla voi valita katsottavan televisio-ohjelman. Myös kodinkoneita voi ohjailla puhelimella, kunhan kytkee ne ensin verkkoon. Pesukoneen ja robotti-imurin voi ohjelmoida käynnistymään haluttuun aikaan. Pesukoneen sopivaa ajastusaikaa voi olla vaikeaa arvioida etukäteen, mutta laittamalla pyykit valmiiksi koneeseen, voi koneen laittaa pyörimään sovelluksen kautta, ja pyykit ovat ripustusvalmiita heti kotiin saavuttua. Mikäli pyykkiä tulee paljon, voi jokainen hetki olla tärkeä. Laitteita ei tarvitse uusia, vaan osia vaihtamalla vanhoja laitteita voi päivittää WiFi-verkkoon yhdistyviksi ja hallita niiden toimintaa erilaisilla sovelluksilla.

Valaistus ja koti

Valaistusta voi hallinnoida liiketunnistimien avulla. Kesämökillä voi ylläpitää peruslämpöä ja säätää mökin lämpiämään silloin, kun sinne ollaan matkalla. Hämärän saapuessa ulkovalot voi sytyttää jo vähän ennen perille pääsyä. Valoja voi säätää myös syttymään illalla pienellä teholla, jolloin esimerkiksi lapset tuntevat olonsa turvalliseksi, kun ei ole täysin pimeää. Aamuksi valaistuksen voi säätää kirkastumaan asteittain, jolloin herääminen on lempeämpää, kun herätyskellon piipityksen shokkiherätys. Mikäli talo on tyhjä päivällä, voi valaistuksen säätää sammuttamaan valot vaikkapa kello 10 aamulla, jolloin viimeinenkin koululainen on hiipinyt kohti opiskelupaikkaansa. Lomamatkan ajaksi valot voi laittaa syttymään ja sammumaan siten, että näyttää jonkun olevan kotona. Myös puhelimen sijaintitietoa voi hyödyntää siten, että valot sammuvat, kun perhe on poissa ja vastaavasti syttyvät, kun ensimmäinen perheenjäsen lähestyy kotia. Valaistuksen säätymistä voi ohjailla myös antureilla. Anturit tunnistavat, mikäli joku liikkuu tai tilan lämpötila muuttuu. Antureita voidaan asentaa myös tunnistamaan veden, jolloin vuoto tai tulva voidaan huomata jo alkuvaiheessa, ennen kun suurta vahinkoa pääsee syntymään.

Lattialämmitys

Lattialämmitystä voi myös säädellä taloautomaation kautta. Myös kesämökille voi laittaa mökkiautomaation ja säätää lämmitystä siten, että lämmöt ovat nousseet sopivaksi perillepääsyyn mennessä. Lämpöpatterit voi yhdistää talon WiFi-verkkoon siten, että pattereita voi säätää ja ohjata automaattisesti. Sähkökin säästyy, kun lämpötilaa lasketaan yöksi sekä silloin, kun kotona ei olla. Vanhoja lämpöpattereita ei tarvitse uusia älykkäiden laitteiden tieltä, vaan riittää kun vanhan termostaatin vaihtaa uuteen, jossa on kiinteä WiFi-pistorasia. tällöin WiFi-pistorasia huolehtii patterin laittamisesta päälle ja pois päältä tarpeen mukaan, jotta saadaan sovelluksessa säädetty lämpötila.

Kodin siivoaminen helpottuu ja muuttuu mukavammaksi, kun avuksi otetaan sovelluksella säädeltävä robottipölynimuri. Laitteella voi ajastaa imuroinnin alkamaan milloin vaan, sekä valvoa imuroinnin etenemistä missä tahansa itse onkaan. Google Assistant -puheassistentilla voi ohjata myös robottipölynimuria. Vastaavasti pihalla voi antaa ruohikon leikkaamisen robottileikkurin tehtäväksi. Puhelimella voi ohjailla ja valvoa sekä nurmikon kastelua tarpeen mukaan että nurmen leikkuuta. Kastelunohjaimia ja erilaisia tippakastelujärjestelmiä saa verrattain edullisesti. Itse voikin sitten joko rentoutua grillaamalla herkullisen aterian tai viimeistelemällä puutarhan ilmettä kukkapenkkejä kitkemällä.