Japanilainen Marubeni sijoittaa suomalaiseen Nordic Mobile Trust startup-yritykseen

Japanin suurimpiin kauppahuoneisiin kuuluva Marubeni on ilmoittanut pääomasijoituksesta ja strategisesta kumppanuudesta suomalaisen startup-yrityksen Nordic Mobile Trustiin (NMT Oy). Yhteistyön tarkoituksena on auttaa NMT:tä jatkokehittämään mobiililaitteiden vertaiskauppa-alustaa (uus.io), jolla kuluttajat voivat ostaa ja myydä käytettyjä älypuhelimia. 

Uus.io-kaupankäyntialusta on maailmanlaajuisesti skaalautuva, ja tiimi pyrkiikin lanseeraamaan sen globaalisti. Uus.ion tavoitteena on uudistaa käytettyjen laitteiden markkinat kuluttajille ja yrityksille suunnatulla alustalla, jossa kuluttajat voivat myydä ja ostaa käytettyjä mobiililaitteita helposti, ympäristöystävällisesti ja vastuullisesti tekoälypohjaisen markkina-arvolaskennan ja automaattisen laitetunnistuksen avulla.

– Business Finlandin T&K-lainan avulla NMT Oy on pystynyt kehittämään ja kaupallistamaan konseptinsa poikkeuksellisen nopeasti ja saamaan yhteistyökumppanikseen merkittävän kansainvälisen toimijan, Marubenin. NMT on oivaltava esimerkki kiertotalouden skaalaamisesta kuluttajille. Invest in Finlandilla on ollut ilo tarjota Marubenille neuvontapalveluja, toteaa Business Finlandiin kuuluvan Invest in Finlandin asiantuntija Helvi Väisänen.

Investoimalla NMT:hen Marubeni aikoo kehittää käytettyjen älypuhelinten vertaismarkkinoita Japanissa ja muissa maissa. NMT saa puolestaan Marubenilta tarvitsemaansa tukea, jotta siitä voi tulla maailmanlaajuisesti johtava mobiililaitteiden markkinapaikka. Lisäksi kumppanuus auttaa yrityksiä panostamaan yhdessä kiertotalouden kehittämiseen.

– Meillä on suuri kunnia ja ilo tehdä yhteistyötä Nordic Mobile Trust Oy:n (NMT) kanssa, ja arvostamme suuresti yhteistyötä Business Finlandin kanssa. Tämä on ensimmäinen sijoituksemme sen jälkeen, kun avasimme Helsingin toimistomme uudelleen huhtikuussa 2020. Olemme tyytyväisiä, kun tällä investoinnilla voimme osallistua kiertotalouden kehittämiseen yhdessä vahvojen liikekumppaneidemme kanssa, toteaa Marubenin Pohjoismaista ja Baltian maista vastaava johtaja Takao Fukuoka yhtiön Helsingin ja Tallinnan konttorista.

Käytettyjen älypuhelinten markkinat laajenevat

Käytettyjen älypuhelinten markkinat laajenevat nopeasti, koska kiinnostus kiertotaloutta kohtaan lisääntyy. Käytettyjen älypuhelimen maailmanlaajuisten kuljetusmäärien odotetaan kasvavan vuoden 2020 noin 220 miljoonasta noin 350 miljoonaan vuoteen 2024 mennessä. Lisäksi käytettyjen älypuhelinten uudelleenkäyttö pienentää uusien laitteiden tuotantoa ja näin myös kasvihuonekaasupäästöjä.

– Luonnon monimuotoisuuden turvaaminen ja ilmastokriisin ratkaiseminen edellyttävät kiertotalousratkaisuja, joissa pystymme hyödyntämään teknologista ja liiketaloudellista osaamistamme alati kasvavasta käytettyjen mobiililaitteiden kaupasta, toteaa NMT Oy:n toimitusjohtaja ja yrityksen perustajiin kuuluva Jyri Roselius.

Business Finland on suomalainen julkinen toimija, joka tarjoaa innovaatiorahoitusta ja kansainvälistymispalveluita sekä edistää matkailua ja investointeja Suomeen. Organisaatiossa työskentelee 750 asiantuntijaa noin 40 toimipisteessä maailmalla ja 16 toimipaikassa Suomessa. Business Finland on osa Team Finland -verkostoa. www.businessfinland.fi

Nordic Mobile Trust (NMT) on yksityisomistuksessa oleva suomalainen yritys, joka kehittää ainutlaatuista vertaiskauppa-alustaa ja yleiskäyttöistä hinnoittelujärjestelmää luotettavaan mobiililaitekauppaan. Nordic Mobile Trust rakentaa parempaa tulevaisuutta käytetyille mobiililaitteille. https://www.nordicmobiletrust.com/  

Marubeni Corporation on globaali toimija, jonka liiketoimintaan kuuluvia toimialoja ovat lifestyle, ICT-liiketoiminta ja -logistiikka, elintarvikkeet, maatalousliiketoiminta, metsätuotteet, kemikaalit, metallit ja mineraalivarat, energia, sähkö, infrastruktuurihankkeet, ilmailu- ja avaruusala ja laivateollisuus, rahoitus, leasing- ja kiinteistöliiketoiminta, rakentaminen, teollisuuskoneet ja -liikenne, seuraavan sukupolven liiketoiminnan ja – yritysten kehittäminen. Lisäksi Marubeni-konserni tarjoaa erilaisia palveluita, tekee sisäisiä ja ulkoisia investointeja sekä osallistuu resurssien kehittämiseen kaikilla edellä mainituilla toimialoilla. www.marubeni.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.