Huawein ”Fiber to the Room” –ratkaisu tuo valokuidun kodin jokaiseen huoneeseen

Huawei esitteli Mobile World Congressissa Barcelonassa niin kutsutun Fiber to the Room (FTTR) –ratkaisunsa, joka laajentaa valokuidun kodin kaikkiin huoneisiin. Ratkaisu mahdollistaa 1 gigabitin Wi-Fi 6 –kattavuuden kodin tai yrityskiinteistön jokaisessa huoneessa, ja luo siten pohjaa muun muassa älykodeille ja digitaalisille pk-yrityksille.

– Koronapandemia on pakottanut monet työskentelemään kotoa, mutta myös kiihdyttänyt digiloikkaa. Kotilaajakaistapalvelut ovat siirtyneet teräväpiirtoisesta videoviihdeestä monikeskuspalveluihin, kuten XR-kokemukseen, online-toimistotoimintaan ja älykoteihin. Myös yrityspalvelut ovat siirtyneet pilveen, sanoo Huawei Suomen IP Network Solution Manager Joni Niemi.

Perinteisten verkkoratkaisujen kapea kaista ja korkea latenssi heikentävät käyttäjäkokemusta. Samaan aikaan WiFistä ja kuituverkoista on tulossa valtavirtaa. Huawein FTTR-ratkaisu vastaa muun muassa näihin haasteisiin.

Kotikäyttäjille suunnattu FTTR for Home lupaa muun muassa seuraavaa:

Täydellinen kattavuus: Kuitu vedetään jokaiseen huoneeseen ja markkinoiden johtavalla Huawein WiFi 6 -teknologialla voidaan saavuttaa testatusti 1200 Mbit/s nopeus kodin jokaisessa huoneessa.

Täydelliset verkkovierailut: Innovatiivista älykästä verkkovierailutekniikkaa käytetään yhden verkon käyttöönottoon koko talossa. Verkkovierailujen handover –aika on alle 20 ms, mikä varmistaa saumattoman handoverin milloin tahansa.

Täydellinen hallinta: Älykkäät O&M –järjestelmät tukevat reaaliaikaista WiFi-verkon tilan seurantaa, one-click detectionia ja kaukokartoitusta.

Täysin vihreä: Ratkaisussa käytetään ultrajoustavia läpinäkyviä kuituja, jotka ovat kustannustehokkaita ja ympäristöystävällisiä, ja joiden käyttöikä on jopa 30 vuotta. FTTR vähentää myös sähkönkulutusta 20 prosentilla.

Huawein FTTR -ratkaisu parantaa kotikäyttäjien internet-kokemusta ja luo samalla operaattoreille ainutlaatuista kilpailukykyä. Tällä hetkellä yli 20 maailmanlaajuista operaattoria on valinnut Huawei FTTR:n pilotointiin ja kaupalliseen käyttöön. Kaikki käyttäjät ovat ratkaisuun tyytyväisiä.

Lisää ratkaisuista:

https://www.huawei.com/en/technology-insights/inspiration-lab/fttr-solution (EN)

https://www.huawei.com/en/technology-insights/inspiration-lab/fttr-solution/innovative-fttr-construction (EN)

Trackbacks & Pings

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.