Garmin® lisäsi reaaliaikaiseen, skannaavaan Panoptix LiveScope -luotaimeensa uuden perspektiivitilan

Garmin on esitellyt palkittuun Panoptix LiveScope™ -kaikuluotaimeensa tarkoitetun uuden Perspektiivitila­toiminnon ja uuden anturikiinnikkeen. LiveScope on ensimmäinen vapaa-ajan kalastukseen tarkoitettu reaaliaikainen skannaava luotain, ja se on muuttanut kalastustapoja tarjoamalla live-kuvaa veneen ympärillä ja alla olevista rakenteista, vieheistä ja kaloista, myös veneen ollessa paikoillaan. Nyt kalamiehet saavat käyttöönsä olemassa olevien LiveScope Forward- ja Down-tilojen lisäksi uuden Perspektiivitilan, joka näyttää erityisesti matalassa vedessä kalastukseen sopivaa uudenlaista kuvaa yläviistosta.

“Uuden LiveScope perspektiivitilan ansiosta ajat, jolloin heiteltiin sokkona laitureilta ja rannoilta, ovat historiaa,” kertoo Garmin -yhtiön maailman­laa­juisen kuluttajamyynnin varatoimitus­johtaja Dan Bartel. “LiveScope yhdistää kaksi mullistavaa innovaatiota, skannaavan luotaimen ja live-luotaimen, ja tarjoaa kummankin tekniikan parhaat ominaisuudet. Erittäin yksityiskohtaisia, reaaliaikaisia kuvia veneen ympäriltä ja alta, jotka on mahdollista nähdä kolmesta ainutlaatuisesta näkökulmasta, on helppo tulkita. Ja kaikki kolme näkymää ovat käytettävissä yhdessä telineessä.”

Uudella perspektiivitilakiinnikkeellä LiveScope LVS32 -kaikuanturi on helppo muuntaa ilman työkaluja vastaamaan kulloinkin käytettäviä kalastustekniikoita ja -tapoja. Karttaplotteri tunnistaa automaattisesti, mitä tilaa käytetään. Karttaplotteri vaatii uusimman ohjelmistopäivityksen joka saatavissa heti. Anturi käännetään yksinkertaisesti sivuttain, jotta uudessa perspektiivitilassa nähdään laaja näkymä yläviistosta veneen eteen jopa 15 metrin päähän. Kun halutaan nähdä veneen ympärille, käännetään anturi osoittamaan eteenpäin. Kun taas halutaan nähdä veneen alle, anturi käännetään osoittamaan alaspäin. Kaikki kolme tilaa tuottavat uskomattoman tarkkaa ja terävää, reaaliaikaista luotainkuvaa venettä kohti tai siitä poispäin tai sen alla uivista kaloista. LiveScope on lisäksi varustettu AHRS-järjestelmällä, joka säätää jatkuvasti keilaa veneen liikkeen kompensoimiseksi. Tästä johtuen kaikukuva pysyy vakaana myös hankalissa olosuhteissa.

Perspektiivitilan hyödyntämistä varten tarvitaan Panoptix LiveScope System -järjestelmään liitettävä kiinnityslisävaruste. LiveScope System sisältää pienikokoisen GLS 10 black boxin ja LVS32-kaikuanturin sekä yksinkertaisen plug-and-play Garmin Marine Network -liittimen, jonka avulla laite on helppo yhdistää ja integroida yhteensopivaan Garmin -karttaplotteriin.

Garmin Panoptix LiveScope tuli ensimmäisen kerran markkinoille 2018, jolloin sille myönnettiin vuoden 2018 ICAST-näyttelyn Best of Show- ja Best Electronics -palkinnot. Vuonna 2018 LiveScope sai National Marine Electronics Association (NMEA) -yhdistyksen Technology of the Year -palkinnon, ja vuonna 2019 Boating Industry -lehti nimesi LiveScopen vuoden 2019 Parhaaksi tuotteeksi.

Uusi LiveScope perspektiivitilan anturikiinnikkeen toimitukset käynnistyvät maalis-huhtikuussa 2020, suositushintaan 99,99 €. 

LiveScope on yhteensopiva GPSMAP® 8400/8600 -sarjan MFD-näyttöjen, GPSMAP 7400/7600-, GPSMAP 7×2/9×2/12×2 Touch/7×2 Plus/9×2 Plus/12×2 Plus-, ECHOMAP™ Plus 70cv/70sv/90sv-, ECHOMAP™ UHD 70cv/70sv/90sv- ja ECHOMAP™ Ultra -sarjojen laitteiden kanssa.

Lähde: MyNewsDesk

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.